Om Tøndering Strik

Mit navn er Charlotte Tøndering, og jeg etablerede Tøndering Strik i september 2010. Jeg er uddannet på Skals Tekstilseminarium med speciale i strik og har i snart 40 år arbejdet med faget som formgiver og underviser.

Tilbage i 1980’erne drev jeg en lille virksomhed med design af strikmodeller og salg af opskrifter. Jeg har undervist i strik, broderi, filtning og eksperimenterende tekstilarbejde i flere sammenhænge, bl.a. en længere årrække på Skals Tekstilseminarium, Den Eksperimenterende Tekstilskole på Djursland og Læreruddannelsen i Århus og har desuden sideløbende drevet freelance kursusvirksomhed indenfor det tekstile område.

Nu er det butikken i det stemningsfulde Latinerkvarter i Århus, som danner rammen om mine aktiviteter indenfor strikdesign, idéudvikling og kursusvirksomhed. På hylderne i Graven 3 findes garn af allerbedste kvalitet fra Isager, ITO, Hjelholts Uldspinderi, Krea Deluxe og Pascuali.

Det er enkelheden, den gode pasform og en stor fascination af materialet, som er drivkraften i min virksomhed – både når det gælder udvikling af nye strikmodeller og vejledning af butikkens kunder i deres søgen efter et rigtig godt strikketøj.

Tøndering Strik samler på forskellig vis dygtige designere og entusiastiske strikkere i et inspirerende fællesskab omkring dette fascinerende kunsthåndværk. Den enkleste måde hvorpå du kan arbejde skabende med form og farve - det kræver kun to pinde og et godt garn!